A kő marad

2016. június 3-án este, a Nemzeti Összetartozás Napja és a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója előestéjén, “A kő marad!” címmel, immár harmadszor kerül bemutatásra az Új Színházban a Historica zenekar zenés irodalmi műsora. Az est folyamán általában Wass Albert művei hangzanak el a Historica zenekar dalaival.

 

A produkciót először 2011-ben láthatták a nézők, azóta több előadást is megért, több neves művész közreműködésével. Így találkozhatott a közönség Döbrentei Kornéllal, Usztics Mátyással, illetve Takaró Mihály irodalomtörténésszel, valamint nagytiszteletű Bartha József református lelkipásztorral, a Czegei Wass Alapítvány elnökével. 2012 júniusában ezzel az előadással zárta az évadot az Új Színház, nagy sikerrel és telt ház előtt, de bemutatták már Los Angelesben is az Egyesült Magyar Házban!

 

A zenekar mellett a versek nagy részét Poncski Lilla adja elő, aki fiatal kora ellenére évek óta közreműködik a zenekar megemlékezésein, ünnepi koncertjein, Erdélyben ugyanúgy, mint Budapesten. Az Ézsiás Péter, Németh László, Huszák Zsolt, Csikós Csaba alkotta együttes munkáját ezen a különleges estén Bajzát Zsolt és Ézsiás Eszter segíti billentyűs hangszereken.