Hírek

Jótékonysági akusztikus Historica koncert

2019. október. 10.


Kedves Barátaink!

 

Tulipán

Mint azt már megszokhattátok, minden ősszel gyűjtést folytatunk, hogy szebbé varázsoljuk kis erdélyi barátaink karácsonyát. Ez idén is így lesz, – megköszönve mindenkinek aki az elmúlt években akár csak egy kiló liszttel is támogatta küldetésünket – most is arra kérünk Titeket, hogy ha tehetitek, az őszi koncertjeinkre hozzatok magatokkal valami tartós élelmiszert, 1 kg. lisztet, cukrot, tésztát stb.

 

A zenekar idén egy különleges akusztikus koncerttel készül, ahol elsősorban pénzbeli adományokat fogadunk majd, önkéntes alapon. Ha tetszett az előadás, a kijáratnál elhelyezett urnába kérjük a gyerekekre szánt összeget elhelyezni. Cserébe egy különleges hangulatú és még különlegesebb hangzású koncerttel háláljuk meg önzetlenséged. Megszokott dalainkat erre az alkalomra ünnepi köntösbe öltöztettük, így még biztos nem hallottátok soha.
Tartsatok velünk és hívjátok ismerőseiteket is erre a különleges estére.

 

Köszönjük, ha hírül adod Te is!

 

További részletek

 

 
 
 
 
 
 
 

Interjú Kalmár Gézával, a Historica új billentyűsével

2019. április. 15.


Szeretnénk bemutatni nektek a Historica zenekar új billentyűsét, Kalmár Gézát, akivel az április 13-ai Rock Lyukban tartott koncert előtt sikerült beszélni.

 

Géza

 

– Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

Pár éves lehettem, amikor az óvodában az óvonő beült a zongora mögé és gyerekdalokat játszott, és mi arra gimnasztikáztunk. Akkoriban ilyen volt az óvodában egy tornaóra. Engem a zene annyira magával ragadott, hogy ki nem lehetett robbantani a zongora mellől. A fizikai rezgés, a harmónia bűvöletben tartott és nagyon megérintett. Azt viszont sajnálom, hogy nem lettem klasszikus zongoraművész, mert állítólag bennem van a potenciál a mai napig, és lehet, hogy egyszer még nekiállok gyakorolni, ha lesz egy kis időm rá. (Nevet)

 

Olvasd tovább

Új dal: “Itthon vagyok”

2018. november. 18.


Az új dalunk zenéjét a zenekar basszusgitárosa, Huszák Zsolt, míg a szövegét Thököly Vajk erdélyi költő jegyzi, aki immár harmadik alkalommal „ajándékozott meg” minket versével. Ki más is harangozhatná be a dal ősbemutatóját, mint a szerző maga:

 

FolKarc

Kedves barátaim! Hallgassátok meg a FolKarc november 15-i műsorát!
A Karc FM Rádióban a közelmúltban a Historica zenekar vendégeskedett, ahol először került bemutatásra a zenekar legújabb dala, „Itthon vagyok” címmel, melynek szövegét jómagam írtam. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a műsorban az eddig megjelent közös dalaink-munkáink mind elhangzottak. Ezenkívül Ézsiás Péter, a zenekar dalnoka és Csikós Csaba dobos még sok érdekességet mesél a hallgatóknak rólam és a zenekarról.

Karc FM interjú

 

A Holtmarosi Tulipán Gyermekotthon támogatása

2018. november. 14.


Kedves Barátaink,

 

Holtmaros

A Historica egyesület és a Historica zenekar az idei évben is gyűjtést szervez a Holtmarosi Tulipán Gyermekotthon javára melyet az Erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány tart fent.

 

Az adományokat (tartós élelmiszerek, tanszerek, ruhák, könyvek stb.) szeptembertől a Historica zenekar koncertjein kezdtük el gyűjteni.

 

Az összegyűjtött adományokat a Historica Egyesület és barátai juttatják el a gyermekotthon számára december elején.

 

Aki még szeretne valamit felajánlani azt a következő időpontokban és helyszíneken teheti meg:

 

November 17. Szigetszentmiklós – RockLyuk

November 30. Révkomárom – RÉV Magyar Kultúra Háza

 

A legkisebb adomány is számít! Előre is köszönünk minden segítséget!
Nyisd meg a szíved 2018-ban is!
Köszönettel a Historica zenekar és a Historica egyesület

Olyan fa vagyok – beszélgetés Thököly Vajk költővel

2018. november. 9.


A legutolsó Historica lemez (Olyan fa vagyok) címadó dalának szövegét Thököly Vajk erdélyi, szilágysági író, költő jegyzi. A zenekar legújabb készülő dalának dalszövegét is ő írta, amely a tervek szerint a KARC FM FOLKARC című műsorában lesz először hallható november 15-én. Ennek apropóján ültünk le beszélgetni Vajkkal.

 

Csabi

 

Olvasd tovább

Historica a ZenesaRockban

2018. május. 17.


A CMM Televízió vendégei voltuk, ahol a múltról, a jelenről és a jövőről beszélgettünk.

 

 
 

Holtmarosi Tulipán Gyermekotthon támogatása

2017. szeptember. 17.


Kedves Barátaink,

 

Holtmaros

Bizonyára hallottatok már róla, hogy zenekarunk minden évben ősszel gyűjtést szervez a holtmarosi Tulipán Gyermekotthon javára. Ezt a gyermekotthont az Erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány tartja fent. Ebben az évben is a barátainktól kérünk segítséget. Aki teheti, hozzon magával a Historica budapesti koncertjeire némi tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, olajat, tésztát stb. Ha mindenki csak egy kiló lisztet hoz magával, akkor is több mázsát tudunk karácsony előtt elszállítani kis barátainknak! Élelmiszeren kívül írószerek, füzetek vonalzók és minden egyéb iskolaszer is jól jön az otthonban lakó gyermekek számára. Nagyon korlátozott számban esetleg arra is van lehetőség, hogy néhányan velünk tartsanak, amikor az összegyűjtött adományokat átadjuk a gyermekotthonnak, de erről majd még írunk később.

 

Az adományokat elsősorban az elkövetkező budapesti Historica koncertekre várjuk, de ha más alkalommal szeretnétek/tudtok hozzájárulni, illetve nagyobb tétel élelmiszert hoznátok a koncertre, akkor kérem jelezzétek nekünk a historica@historica.hu e-mail címen.

 

Köszönjük a gyermekotthon lakóinak nevében is!

Új dal: “Rákóczi imája”

2017. augusztus. 7.


Ézsiás Péter, a zenekar énekesének hazatérése után, melynek kezdő akkordja a Crazy Mama-ban tartott teltházas koncert volt, ismét új dallal jelentkezik a Historica zenekar. Az új szerzemény a Rákóczi imája címet kapta. A dal a rodostói száműzetésben lévő II. Rákóczi Ferenc hazája iránti vágyódását mutatja be. Fogadjátok sok szeretettel.

 

 
 

Hazatértünk…

2017. június. 18.


Köszönjük, hogy kitartottatok mellettünk és ennyien eljöttetek az évadnyitó Hazatérés koncertre! Aki nem tudott ott lenni, annak egy kis ízelítő, aki meg ott volt velünk, annak egy kis emlék a koncertről:

 


 

Amerikából jöttünk, mi vagyunk a Historica zenekar

2017. május. 31.


Áprilisban ismét az Egyesült Államokban járt a Historica zenekar, ahol három sikeres koncertet adott. Három fellépés, három különböző műfaj (rockopera, irodalmi est, rockkoncert) ami a zenekar sokoldalúságát mutatja. A fellépésekről a zenekar dobosát, Csikós Csabát kérdeztük.

 

Csabi

 

Olvasd tovább