Amikor ez az interjú készült még nem tudtuk, hogy az életünk rövid időn belül drasztikusan meg fog változni. Azóta kiderült, hogy az április koncertek szinte biztosan elmaradnak és még a májusiak megtartása is kérdéses. Remélhetőleg rövid időn belül a dolgok normalizálódnak és ismét tudunk találkozni valamelyik koncerten. Addig is vigyázzatok magatokra, valamint egymásra és hallgassatok sok Historica dalt!

 

* * *

 

A februárban gitáros cserén átesett Historica zenekar próbáján jártunk, akik gőzerővel készülnek a következő április 9-ei budapesti koncertre melynek helyszíne a Legenda Sörfőzde. Ez a buli lesz a bemutatkozó fellépése Hetsch Lászlónak a zenekar új gitárosának. Vele készítettünk egy rövid bemutatkozó interjút.

 

Laci

 

– Hogyan indult a zenei pályafutásod?

1983-ban a Metal Vox zenekarban kezdtem, ahol szegény (azóta elhunyt) Révi Józsi (Dance) volt a szólógitáros. 1987-ben a Rózsaszín Bombázókkal, megnyertük az országos Pop-Rock-Jazz fesztivált, ahol többek között Keresztes Ildikóval, Demeter Gyurival és Kicska Lászlóval zenéltem együtt.

 

 

– Milyen stílusokban zenéltél és mely együtteseknek voltál a tagja?

Mindenféle stílusban játszottam. Country zenét a Yellow Rebel-ben, Rock and Rollt a Brillantin zenekarban. Tagja voltam a Rumblin’ Orchestra-nak, a Gesarol-nak és a KGB-nek (Kiss-Gidófalvy Band) is, valamint játszottam Rácz Kati funky-jazz zenekarában. Németországban és Magyarországon színházakban zenéltem. Ezen kívül tanítottam az OSZK-ban (Országos Szórakoztatózenei Központ) valamint rettentő sok rendezvényzenekarban szerepeltem.

 

Laci2

 

– Jelenleg játszol máshol is a Historica-n kívül?

A Kedélyes Urak nevezetű zenekarban, amelyben korábban a Géza (Kalmár Géza a zenekar billentyűse) is tag volt. Itt főleg örömzenét, valamint régi és új Deep Purple számokat játszunk.

 

– Hogy állsz a dalszerzéssel?

Csak magamnak szoktam írni és azokat másnap kijavítom. (Nevet) Vannak eltéve dalaim, de ezek főleg ilyen West Coast-os ihletésű számok, mint amilyeneket a Boston vagy a Saga játszik, de ezeket csak a saját örömömre készítettem. Korábban egy reggae zenekarba írtam néhány dalt, amikből rádió felvétel is készült.

 

– A Historica zenekar igyekszik feldolgozni dalaiban a magyar történelem kiemelkedő eseményeit, illetve előtérbe helyezi a nemzeti összetartozás eszméjét. Hogy tetszik Neked ez az irányvonal, mennyire tudsz ezzel azonosulni?

Fontosnak tartom a magyar történelem ismeretét és a hagyományok őrzését. Az iskolában is nagyon jó voltam történelemből, és nagyon szeretem a történelmet. Szerintem tudom és értek is hozzá valamennyire, bár végzettségemet tekintve Szociál Pedagógus és gitár-oktató vagyok, és nem történelem tanár. Maga a zene szerencsére alakítható, egy picikét tudjuk a saját szájízre alakítani. Tetszik a rockzene, játszottam sokat rockzenét. A zenekarban jó a hangulat, jó a megszólalás, nagyon szimpatikusak a tagok. Remélem, hogy ez a fúzió sikeres lesz!

 

Mi is reménykedünk benne! Gyertek el minél többen április 9-én a Legenda Sörfőzdébe (1163 Budapest, Kövirózsa utca 8/c) ahol a Custom Blues Band lesz a Historica vendége.

OFA

 
 

<< Vissza a hírekhez