Hallgató Tamás a zenekar új billentyűse januárban csatlakozott a Historica-hoz. Ismerkedjünk meg vele!

 

Tomi01

 

– Mikor és hogy kezdtél el zenélni?

Gyerekkorom óta foglalkozom zenével. Zenei tanulmányaimat a hajdúböszörményi Bartók Béla Zeneiskolában kezdtem 8 évesen, 1 évig furulya, majd ezt követően 3 évig trombita szakon. 11 éves koromban általános iskolai szakkör keretében ismerkedtem meg a billentyűs hangszerekkel. Ezt követően magánórákon és autodidakta módon tanultam tovább.

 

– Milyen zenekarokban játszottál korábban?

16 éves korom óta folyamatosan rendezvényzenekarokban játszottam. Többek közt megfordultam az Uzonyi Jr. Band-ben, a Jamboree-ban és a Tufa és a Pippen Forszír-ban. 2015-ben egyik nagy álmom vált valóra, mikor 2 hónapot töltöttem egy luxus óceánjáró fedélzetén a Földközi-tengeren egy partyzenekarral.

 

– Hogy kerültél kapcsolatba a Historica zenekarral?

A zenekar hirdetésére jelentkeztem. Tetszettek a dalaik, amiből hármat kellett megtanulni a meghallgatásra. Jól sikerülhetett a dalok előadása, mert három nap múlva telefonon hívtak, hogy mostantól én is a zenekar tagja vagyok!

 

– Túl vagy az első próbákon illetve koncerteken. Mik az első benyomásaid?

A próbák Budapesten – még Ézsiás Peti nélkül – kezdődtek, ahol a zenekar dalai mellett a Pilátus című rockopera hangszerelése is folyt. Az első közös fellépésünk Los Angelesben volt, ahol a Pilátus mellett egy irodalmi esten és egy hagyományos rockkoncert keretében léptünk fel.

 

Tomi02

 

– Június 10-én mutatkozik be az új felállás Magyarországon a Crazy Mama Music Pubban. Közel 10 hónap után lép ismét színpadra hazai közönség előtt a Historica zenekar. Hogyan készülsz erre a fellépésre?

Folyamatosan próbáljuk és hangszereljük a dalokat, gőzerővel készülünk az új felállás magyarországi debütálására. Ezen kívül tanuljuk a vendég fellépők dalait. Mindenkit szeretettel várunk június 10-én a Crazy Mamában.

 
 

<< Vissza a hírekhez